Enkel badrumsrenovering för alla plånböcker

Posted by on


Funderar du på att renovera badrummet medan bankkontot säger nej? Inga problem! Det finns mycket du kan göra för att fräscha upp ett trist och grådaskigt badrum. Häng med i vår guide så får du tipsen som garanterat ger badrummet eller köket en make-over med köksrenovering göteborg.

Måla om
Att måla om en villafasad är inget man bör göra själv, men ett badrum kan du måla även som lekman. Du hittar mängder med artiklar och YouTube-videor som guidar dig steg-för-steg i arbetet. Det gäller att välja en färg särskilt utvecklad för våtrum och om du har ett mindre badrum är det aldrig fel att välja en ljus nyans. Fråga gärna i butiken så får du hjälp att välja rätt färg.

Med nymålade väggar och tak har du lagt grunden för ditt nya fräscha badrum. Därefter gäller det bara att välja accessoarer som matchar färgen.

Byt blandaren
Vill du ha ett modernt badrum? Eller är det mer åt det klassiska hållet du drar? Oavsett vilken stil du tänker dig hittar du ett brett utbud av blandare i butiker. Välj gärna ett set om du har ett badkar, så att du kan ha matchande blandare. Klassiska, guldfärgade varianter ger en glamourös känsla, medan moderna blandare kan ge en futuristisk känsla. Ett tips är att inte beställa via internet, utan besöka olika butiker och titta på produkterna. Låt det ta tid att välja – att byta blandare är inte något man gör varje dag! Därför är det viktigt att du väljer en som du verkligen gillar.

Välj en ny spegel
Har du också ett typiskt badrumsskåp vars två dörrar utgörs av speglar? Visst kan det vara en praktisk lösning, men det är kanske inte den mest spännande inredningen du kan välja. Varför inte satsa på en stor, modern spegel med en vacker ram i metall? Eller varför inte en viktorians kristallspegel med guldfärgad ram? En stor, snygg spegel gör oerhört mycket för badrummet, så välj en variant som matchar blandarna du valt.

Välj rätt hyllor
Ett sätt att både få mer utrymme för dina saker och ge badrummet rätt stil är att välja snygga hyllor. De ska givetvis matcha stilen i badrummet, och kan placeras ovanför toaletten, badkaret eller på andra lämpliga platser. Dekorera dem gärna med badsalt, badbomber, svampar, snäckor och annat som ger en härlig SPA-känsla. Även parfymflaskor bra fungerar som dekor.

Dekorera med växter
Något som definitivt lyfter badrummet är en växt. Den får gärna vara exotisk, för en extra spännande känsla. Hur fräscht vore det inte att ha ett litet citronträd eller clementinträd i badrummet? Eller varför inte en förmakspalm eller dracena? Du kan enkelt placera en växt eller ett mindre träd på en snygg piedestal eller liknande. Det tar SPA-känslan till en helt ny nivå!